Valg af vinduer

hvilke slags vinduer bør man vælgeStår ud i den situation at skulle have nye vinduer i dit hjem, så kan det godt være en svær beslutning af finde ud af hvad man skal vælge. Skal de være de klassiske Dannebrogsvinduer eller Bondehusvinduer, eller måske et topstyret vindue? Hvilket materiale skal det være i – Træ, Plastik, Træ/Alu? Skal det være træ farvet eller ønsker det farvet inden levering? Hvilken slags glas skal der i, og hvor mange sprosser, og skal disse være smalle eller brede? Som du kan se, så er processen med at vælge et vindue faktisk ret besværlig, især hvis det er første gang man skal ud og købe nye vinduer. Vi ser her lidt nærmere på et par af de ting som du bør overveje hvis du er ved at overveje at udskifte dine nuværende ruder.

Køb Dansk

Det kan måske være fristende at købe vinduer produceret i udlandet, da disse ofte er billigere, men i det lange løb er det faktisk sjældent at du spare penge på at vælge udenlandske vinduer. Kvaliteten er som regel langt fra den samme som dansk kvalitet. Dog findes der selvfølgelig undtagelser, men hvis man ikke er klar over hvilke disse undtagelser er, så bør man som regel holde sig til dem som er fremstillet her i landet. De kræver ofte mindre vedligeholdelse og har en længere levetid.

Vælg det rigtige glas

Mange tror fejlagtigt at det gælder om at vælge så tykt et glas som muligt, da det sikkert ville holde bedre på varmen. Men husk at vinduernes funktion ikke kun er at holde varmen inden, da dette kan være et problem om sommeren, hvor man ofte gerne vil have det lidt køligere inden for, uden at skulle åbne samtligt vinduer og døre. Det kan f.eks. være at vinduerne på syd siden kræver en anden type glas end dem på nordsiden, for at sikre et optimalt indeklima. Derfor er det næsten altid en god ide, lige at få en ekspert til at rådgive en, inden man køber sine ruder.

Design af vinduer

Hvilket design man så skal vælge, afhænger af vindues funktion og hvilken type bolig det er til. Har man et gammelt klassisk villa, så vil et bondehusvindue passe fint ind, hvor imod det måske vil være lidt malplaceret i en moderne arkitekttegnet bolig. Det er også vigtigt man vælge et vindue, som åbnes på den måde der passer bedst til hvor det er placeret, husk på at det jo også skal være nemt at kunne pudse udenfor, også selvom det er placeret på 1. eller 2.sal.

Du kan læse meget mere om de forskellige muligheder inden for vinduer her