Stand Up paddleboard – sommerens største dille

Man har ikke kunne tage til havnen eller stranden i år uden at se et eller flere af de her nye stand up paddleboards. Siden sidste år er antallet af danskere som har købt et standup paddleboard nærmest eksploderet. Og flere og flere vælger at hoppe med på vognen.
Disse paddleboards fås både som hardboard, som er et langt solidt bræt, og som oppustelig model, som nemt kan pakkes sammen i en rygsæk og transporteres med rundt over alt. Det er især de oppustelig som vi danskere har kastet vores kærlighed over.
Hvor det sidste år især fra de populære Airtracks som børnene gerne ville have, så er der i år mange børn (og endnu flere voksne) som gerne vil have et af de smarte oppustelige standup paddleboards.

Læs også: Hvorfor købe en Airtrack gymnastikmåtte

standup paddleboard med hund

Hardboard eller oppustelig stand up paddleboard?

Skal du vælge et hardboard eller et oppustelig standup paddleboard? Der er fordele og ulemper ved begge muligheder. Har du plads på taget af bilen, og bruger du det ofte, så vil du typisk få lidt mere ud af at vælge et hardboard. Du spare tiden ved at skulle pumpe det op konstant, og du får som regel lidt mere performance på et hardboard. Prisen er typisk også lidt højere.
Fordelen ved en oppustelig model, er at det er nemmere at transportere med rundt, da der til langt de fleste modeller medfølger en rygsæk det kan pakkes sammen i. Det gør det også meget nemmere hvis det skal med ud og rejse. Det betyder også at for langt de fleste vil et oppustelig paddleboard være det mest oplagte valg.

All-rounder eller touring board?

Et andet valg du skal træffe, er om det skal være et børneboard, all-round board eller et touring paddleboard. Er det til de lidt yngre så giver det lidt sig selv, men er det til en lidt mere erfaren bruger, så begynder valget at blive lidt sværere. Fordelen ved touring boardet, er at det ofte er hurtigere og dermed lidt sjovere for mange. Men du ofte en del stabilitet, så har du i forvejen svært ved at stå på et sup board, så bliver det blot endnu sværere, det gør også at der heller ikke skal helt så mange bølger til før det bliver træls at stå på. Så ofte vil det ikke være ret brugbart ved stranden eller på havet, hvor et all around paddle board nemmere vil kunne klare de situationer.
Så regner du med at det hovedsageligt skal bruges til en morgen tur på fjorden et par gange om ugen, så er et touring board nok det bedste valg, men skal det også med til stranden eller bruges af flere, så ville jeg nok vælge en all around model.

Paddleboards er sjove at stå på, det er også rigtig god motion på en måde hvor du skåner dine knæ og ankler, noget som alt for mange løbere døjer med. Dette gør at standup paddleboarding kan være et rigtig godt alternativ til løb, eller et supplement til løb for dig som ikke ønsker at overbelaste kroppen. Det ved paddleboards er, at det er noget som hele familien kan have det sjovt med. Både de helt unge og de ældre. I går så jeg f.eks. en ældre herre på omkring de 75 som var betydelig bedre til at stå på sit board end jeg var på mit. Så det er en virkelig god familie aktivitet.

Sidste sommer brugte jeg selv en del tid på min nye Airtrack, men i år må jeg indrømme at alt for meget tid et gået med at så på paddleboard.
Det betyder dog ikke at jeg syntes Airtracks er kedelige, det er bare altid sjovt med noget nyt. Her er et par sider hvor du kan læse mere om Airtracks:

Airtrack til børn og voksne
Hvad er en Airtrack?
Airtrack film klip
Airtrack Fitness og sport
Airtrack til træning og sjov
Sport og fitness træning