Mange drømmer om at starte deres egen e-handelsvirksomhed og få succes online med deres webshop. Mange vælger jo at købe sit fitnessudstyr online, men hvad kræver det at komme i gang med at starte sin egen webshop med sportsudstyr? Lad os prøve at se lidt nærmere på dette scenario.
Læs også – Hvilket webdesign skal du vælge til en webshop?
Hvilket webshop system skal du vælge?
En af de ting du skal overveje er hvilket system du skal bruge til at opbygge og styre din webshop. Er det WooCommerce som er et virkelig godt system til mindre og nye webshops? Shopify som giver dig mange muligheder uden den store kendskab til shop systemer, Mangeto eller Shopware, som begge er fulde af funktioner og utrolig skalerbare? Det er som regel et temmelig svært valg, men også et af de vigtigste valg du skal tage. Er dit start budget en smule små, så find et billigt webbureau og få dem til at lave en WordPress WooCommerce webshop til dig. Dette er en god begynder platform som fint kan bruges til langt det meste. Så kan det være at du om 2-3 år vil skifte over i noget andet, men til den tid burde du så også havde en meget bedre ide om hvad dine behov er, og have et lidt større budget at gøre godt med.
Læs også – Er det svært at starte en ny webshop?
Hvad koster en webshop?
Prisen på en webshop afhænger helt af hvilket system den skal laves i, hvilke funktioner du har brug for, hvilke integrationer du har brug for, og hvilket webdesign den skal have. Det kan kost alt lige fra 15.000 til 500.000 at få lavet en webshop, så her er det også vigtigt at du har en klar ide om hvad dine behov er lige nu, og hvad de vil være om 6 måneder, 1 år osv. Det er som regel ingen grund til at smide 100.000 efter en webshop, hvis du fint kan nøjes med en til 20.000 det først år. Vælger du den rigtige platform fra starten, så er det som regel muligt at opgradere til nye funktioner, tilføje integrationer eller skifte design efter behov. En mindre WooCommerce webshop kan ofte udvikles for 15-25.000, og vil for mange være en helt udmærket løsning.
Læs også – Optimering af en WooCommerce Webshop
Hvad koster det at starte en webshop med sportsudstyr?
Det kan være ret dyrt at starte en webshop med sportsudstyr. For det første skal du have udviklet en webshop til at sælge dine produkter fra. Du tænker måske at her kan du spare lidt for du har en bekendt der har lavet sin egen blog i WordPress. Men drop den ide, og drop alle ideer om selv at lave hvis du ikke har en del erfaring med online handel og principperne bag. En ting er at lave en webshop der er pæn, en helt anden er at lave en webshop som også formår at sælge. Det er 2 helt forskellige ting. Er din online butik ikke optimeret til salg, til at give de besøgende den rigtige troværdighed, er den for langsom, eller er det den ikke initiativ at bruge, så vil du gå glip af salg. Og hvis du regner på det, så er det faktisk ikke ret mange salg du skal gå glip af før det havde været billigere at lave et professionelt webbureau udvikle den for dig.
Det næste du skal bruge penge på er opbygning af lager, måske endda lidt lagerplads til produkterne. Har du et meget lille udvalg af produkter i din online shop, så vil du ikke sælge ret godt. Inden for sportsudstyr er det ikke nok at have 50-100 produkter, der skal langt flere til hvis du vil have succes. En løsning kunne være at køre med dropshipping, hvor du ikke selv har laget, men ligger en bestilling hos din leverandør som så sender direkte til kunden hver gang ham eller hende køber på din shop. Desværre tager forhandleren også lidt for dette, og dermed er der endnu mindre fortjeneste til dig. Ofte skal du bruge penge på markedsføring af webshoppen, så når det medregnes, samt lønninger, drift af webshoppen, udviklingen af webshoppen også regnes med, så kan være svært at se hvor overskuddet skal komme fra.
Især da konkurrencen på Internettet inden for sportsudstyr er så stor, så er man som regel også nød til at være rigtig billig med prisen. Men på den anden side, så vil det også være dumt at smide flere hundrede tusinde ud efter at indkøbe et større lager, hvis du ikke vad hvad der sælger, og hvor nemt det er at sælge tingene.
Læs også – Udvikling af en webshop – er det nemt?
Hvordan får jeg besøgende til min webshop?
Når din webshop og dit lager (eller dropshipping aftale) er på plads, er det på tide at begynde at arbejde med at få besøgende ind på webshoppen. Dette kan gøres ved at promovere den på de sociale medier. Købe annoncer via Google Ads eller Google Shopping. Få naturlige placeringer på søgemaskinerne via SEO, omtale den på diverse forums osv. Folk kommer ikke bare af sig selv. Det er ofte både et stort arbejde men også dyrt at få besøgende ind på hjemmesiden eller shoppen. Især hvis det også skal være relevante besøgende som interesseret sig for sport eller fitness. Men lad os prøve at se nærmere på den del.
Læs mere – Fysisk butik eller online webshop?
Kan det betale sig at starte en webshop inden for sport og fitness?
Det kan være meget svært at sige, da det handler om hvor godt du gør det, og din fortjeneste på produkterne. For nogle er det en super god forretning, mens andre lukker ned inden for de første 2 år.
Men lad os tage et eksempel. Vil du f.eks. gerne sælge ngle flere kettlebells, så kan du tilføje din 10kg kettlenbell til Google Ads, og vise målrettet annoncer for dem der søger på ordet Kettlebell.
Det vil typisk koste dig omkring 2½ til 3 kroner hver gang en så klikker på din annonce. Alt efter kvaliteten af din kettlebell, prisen, leveringstider osv vil 1-2% af de besøgende så købe din 5kg kettlebell.
Hvis du betaler 3kr per klik, så kan et salg hurtigt koste dig 100 til 300 kroner, og hvis de kun køber den og intet andet, så vil det næppe være et salg du tjener på. Kan du derimod lokke dem til også at købe en træningsmåtte, et par dumbells og en bøtte proteinpulver med, så er de 300 måske meget godt givet ud. Især hvis kunden samtidig har haft en rigtig god oplevelse ved at handle i din butik, og måske kommer igen på et senere tidspunkt.
Jo bedre et sortiment du har, jo større er chancen også for at de køber mere end 1 ting, især hvis du har nogle rigtig gode tilbud som de føler de ikke kan sige nej til.
Læs også – Hvordan laver man selv en webshop?
Det at starte en webshop med sportsudstyr kan være rigtig sjovt, men det er også en branche med stor konkurrence, så ikke lige den nemmeste at komme i gang med. Selvom det måske for mange vil være en af de mest spændende. Har du nogle rigtig gode forhandler aftaler, kender lidt til online markedsføring, og kan lave mange af tingene selv, så kan det give mening at starte en fitness & sport butik, ellers er der nok andre nicher som vil være lidt nemmere at komme i gang med. Så overvejer du at starte din egen webshop med sportsudstyr, så lav et grundigt forarbejde og analyse for at se om du nu også vil få overskud ud af de produkter du sælger – efter du har medregnet samtlige udgifter. Alt for mange bliver desværre ret overrasket over hvor lille et overskud der er igen når de har trukket omkostninger til levering, leje af lager, indkøb, marketing, drift, lønninger og moms med ind i ligningen.