Muhammed Ali vs Frazier

Optagt og mediedækning
Hver mand var garanteret 2500 tusind dollars dollars, den største enkeltstående payday for enhver kunstner eller atlet på det tidspunkt. Billetter til haven ville blive stillet til rådighed for offentligheden via mail på en først til mølle basis. Priserne i arenaen varierede fra $ 20 for en balkon plads til $ 150 for ringside. Hundredvis af andre steder i hele USA og Canada vil screene kampen via lukkede kredsløb tv til fans betaler $ 5 til 15 dollar.


muhammed ali og sport

Reklame:
Brug for en Airtrack til gymnastiktræningen? Airtracks er det helt store inden for især springgymnastik og et vigtigt redskab til når du skal lære de svære spring eller blot få meget ud af de spring du allerede kan. Lige som med trampoliner kan mange Airtracks bruges i haven, og er en god og sund måde for børn at få lidt ekstra motion på. Præcis som da du for 3 år siden købte jeres gamle trampolin som børnene ikke længere bruger. Nu kan du så i stedet udskifte trampolinen med en Airtrack og holde din børn aktive de næste mange år.
Du finder de bedste Air Tracks her hos GymPlay.dk – din online forhandler af trampoliner og Airtracks.

Læs også: Hvorfor du bør overveje en Airtrack til gymnastik træningen

Interessen for arrangementet var utroligt. Radio, tv og de ​​trykte medier blev fyldt med historier diskuterer den kommende kamp. Få atletiske begivenheder, det være sig World Series, Super Bowl eller World Cup, var kommet endda tæt på at skabe den form for spænding og opmærksomhed, at denne Prizefight fik. Det var en af tidens største sports begivenheder.

Halvtreds lande havde købt rettighederne til telecast. Kampen blev transmitteret fra ringside i 12 forskellige sprog. Når endelige optælling blev tilsat op, blev det anslået, at 300 millioner mennesker over hele kloden havde set kampen. Det var det største publikum nogensinde til en tv-udsendelse op til dette tidspunkt. Flere mennesker havde tunet ind i kampen, end man havde set månelanding to år inden. I sidste ende kampen indtjente mellem 18 og 20 millioner dollars på verdensplan.

Boksning og Airtracks

Betydningen og Forudsigelser
Kampen i sig selv blev noget af et symbol på landet. Op til kampen, Ali (som havde fordømt Vietnamkrigen ) blev et symbol på den anti-establishment bevægelse. I mellemtiden Frazier blev et symbol på den konservative, pro – krigs bevægelsen. I sin selvbiografi, Frazier erkendte, at mens han fik en fritagelse fra tjeneste i Vietnam, fordi han havde en kone og børn, ville han have haft noget problem tjener sit land var han blevet udarbejdet, da det havde været så god for ham.

Mange boksefans hævdede, at Alis hurtighed og evne ville blinde Frazier, mens andre mente Frazier overlegne stansning magt, kombineret med Alis lange fravær fra ringen, ville give den fordel, at Frazier. Natten til kampen, var der optøjer i mange amerikanske byer, herunder Chicago, hvor en hel teater var næsten splittet af vrede deltagere efter at billedet gik ud i 3. runde, og de tekniske folk var ude af stand til at ordne det.

Kampen
Ved selve kampaftenen havde Madison Square Garden en cirkus lignende atmosfære, med snesevis af politifolk til at styre mængden, skandaløst klædt fans, og utallige berømtheder, fra Norman Mailer og Woody Allen til Frank Sinatra, som tog billeder til Life Magazine. Kunstner LeRoy Neiman malede Ali og Frazier, som de kæmpede. Burt Lancaster tjente som en farve kommentator for den lukkede Ciruit udsendelse. Selvom Lancaster aldrig havde udøvet som sports kommentator før, blev han hyret af kampen promoter, Jerry Perenchio, der også var en af hans gode venners. De andre kommentatorer var play-by -play announcer Don Dunphy og tidligere lys sværvægter mester Archie Moore.

Kampen selv overskred endda sin salgsfremmende hype. Ali dominerede de første tre runder, peppering kortere Frazier med gribervæve -lignende jabs der rejst welts på mesteren ansigt. Frazier begyndte at dominere i 4. runde, fange Ali med flere af sine berømte venstre kroge og pinning ham mod rebene til at levere enorme nyreslag. Kampen var om selv indtil sent i runde 11, da Frazier fangede Ali, som bakkes op i et hjørne, med en knusende venstre hook, der næsten floored Ali sendte ham falde i tovene. Ali formået at overleve den runde og kæmpede godt i de næste tre runder. Ved slutningen af ​​runde 14, Frazier holdt et forspring på de tre scorecards. Tidligt i runde 15, Frazier landede en spektakulær venstre hook, der satte Ali på ryggen (for kun tredje gang i hans karriere ). Ali, hans højre kæbe opsvulmet grotesk, rejste sig fra slag hurtigt og formået at holde på hans fødder for resten af runden på trods af flere forrygende slag fra Frazier. Et par minutter senere, dommerne gjort det officielt: Frazier havde beholdt titlen med en enstemmig afgørelse, der beskæftiger Ali sin første professionelle tab.

Ali viste, rust i kampen. Han var synligt træt efter 6. runde, og selvom han sat sammen nogle flurries af slag efter denne runde, var han i stand til at holde tempoet, han havde sat i den første tredjedel af kampen.

Ali og Frazier kæmpede to gange mere, med Ali vandt begge møder. Den sidste af disse var 1975 Thrilla i Manila, der ligesom den første kamp, ​​vandt The Ring Fight of the Year og mange andre hædersbevisninger. Nogle mener, det endnu større end den første kamp.