Mode og sport – læderjakker

Læderjakke til mænd i genbrugs skind - et godt valg til sport og Airtrack gymnastikVi kiggede her sidst på brugen af smykker i sport og på kostumer i sport, et ganske interessante emne. Noget andet som også interessere mig en hel del er mode og stil. Her har jeg lagt mærke til at flere og flere er begyndt at benytte sig af læderjakker. Både smarte læderjakker til damer og til herre. Det er alt lige fra de klassiske retro bomber jakker, til steet og biker jakker. Især mange sportsfolk ser ud til at have taget læderjakke trenden til sig, i stor stil.
Selv ejer jeg endnu ikke en læderjakker, så var ved at kigge lidt rundt om på nettet, da jeg faldt over dette ret cool koncept fra Better World Fashion – et dansk firma der laver genbrugs skinjakker og læderjakker til mænd og kvinder.
Faktisk er de lige blevet omtalt her på migogaalborg.dk – Læderjakker i genbrug, hvor jeg også selv stiftede bekendskab med Better World Fashion og deres læderjakker, for første gang.

Typer af læderjakker

Lige som med smykker er læderjakker ikke alle ens, der findes et hav af forskellige mærker og stilarter, dog er der nogle klassiske stile om går igen år efter år. F.eks. er disse Biker læderjakker, Vintage jakken, Bomber jakken og Street skinjakke. De fleste af disser læderjakker, er fremstillet i koskind, men snakker vi jakker fra Better World Fashion, så er det 100% genbrugs læder, alt lige fra hest til ko. Lad os prøve at tage et hurtigt kig på nogle af disse genbrugs jakker.

Læderjakker i genbrugsskind

Det som jeg syntes er vildt spændende ved disse BetterWorldFashion (BWF) jakker, er at de både har modeller til kvinder og til mænd, i et moderne og stilrent dansk design. Det er tale om mode rigtige jakker, som fås i forskellige størrelser og hårdhed. Desværre er alle i den første kollektion sorte, til dem som gerne ville have en brun eller anden farve.
Alle læderjakkerne er fremstillet i genbrugsskind som er renset og blevet syet om. Læder er et utroligt holdbart materiale, så jakkens levetid forringes ikke ved at den er lavet i genbrugslæder. Knapper er lavet af metal fra gamle dåser, og forret inden i jakker, er fra genbrugs plastik flasker, faktisk er alt i jakken genbrug. Den slags sports jakker er også rigtig gode til forskellige typer af opvisning. F.eks. i forbindelse med Airtrack shows og lignende. Det ser faktisk ret sejt ud når en folk gymnaster kommer springene ind over Airtracken iført en cool læderjakke og solbriller. Jeg vil dog nok ikke lige anbefale den type af påklædning til normal træning på en Airtrack eller gymnastikgulv. Men til gymnastik shows fungere det faktisk rigtig godt.

Jeg er vild med konceptet, ikke blot fordi det er nogle lækre jakker, men fordi det er et rigtigt fedt koncept, som er med til at gøre verden mere grøn og miljøvenlig, og fordi vi slet ikke har nok fokus på bæredygtighed og genbrug. At dette så kombineres med et smart mode design, gør det jo kun bedre. At det så nemt kan kombineres med sport og fitness, gør det jo kun bedre.

Her er et lille eksempel på en af disse smarte læderjakker.

Læderjakker til kvinder fra Better World Fashion  til sport og idræt
Eksempel på en jakke til kvinder fra betterworldfashion.dk/laederjakker-kvinder

Vil du vide mere om konceptet kan de findes her på:

Better World Fashion ApS


Anemonevej 39

Nørresundby,
Jylland
9400


Telephone: +45 53888696