Gymnastiktræning hjemme

Mange gider ikke at træne på hold, eller have faste tidspunkter hvor de skal træne. Dette er en stigende trend hos især unge. Så hvad kan man ellers gøre for at få dem til at bevæge sig lidt mere, og blive mere aktive?
En mulighed kunne være at træne gymnastik hjemme. Noget som både unge drenge og piger ofte syntes er rigtig sjovt. Problemet er bare, at træningsforholdene ofte ikke altid er lige optimale når vi snakker gymnastik. Det kan være svært at finde pladsen, eller også har man ikke de redskaber der kræves eller blot en god gymnastikmåtte.
En ting som rigtig mange gør her i 2020 er at benytte en af de moderne Airtrack gymnastikmåtter. Airtracken er en oppustelig gymnastik måtte du kan tage frem og bruge når du skal træne, og så efterfølgende pumpe luften ud af den når den skal gemmes væk under sengen igen. Dermed er det ikke noget som står og fylder, og den kan bruges både inden for eller ude i haven.

Læs mere Hvad er en Airtrack?

Fordele ved at træne på en Airtrack

Men hvorfor købe en Airtrack i stedet for en standard gymnastikmåtte, som er billigere? Airtracken fylder mindre når den er pakket sammen, det kan ofte være lidt sværere at finde plads til opbevaringen af en almindelig stor gymnastikmåtte.
Når du springer på Airtracken, så presses luften inde i den sammen, og i det du bevæger dig op af igen, så presser luften i airtracken også på, så du på den måde får ekstra meget højde på dine spring og dermed har nemmere ved at udføre dem. Derudover vil du på grund af den ekstra kraft, også kunne udføre spring på Airtracken som ellers aldrig ville være muligt på en standard gymnastik måtte.
Derfor vælger flere og flere netop at træne gymnastik hjemme på en Airtrack.

Et eksempel på en Flipz Gymnastikmåtte til træning hjemme

Hvad skal du overveje når du køber en Airtrack?

Er det så bare og gå ud og købe den første og billigste Airtrack du falder over? For nogle vil det måske give mening, især hvis du blot lige vil afprøve om det overhoved er noget for jer. Men husk på at langt de fleste Airtracks er fremstillet af billig plastik. Og billig plastik indeholder ofte store mængder af kemikalier der tilsættes for at blødgøre plastikken, så den kan bruges til f.eks. Airtracks. Disse kemikalier går under fællesbetegnelsen phthalater og langt de fleste af hormon forstyrende, hvilket gør at du helst ikke skal for meget i kontakt med dem. Så ligger du meget på Airtracken med huden mod den (som man ofte gør), så kan det efter længere tids påvirkning gå hen og give problemer senere i livet. Så overvej kraftigt om det ikke kan betale sig at bruge lidt mere på en model der ikke indeholder phthalater.
Nogle af de mere kendte mærker sælger også forskellige former for tilbehør du kan bruge til f.eks. at forlænge din Airtrack bane når du bliver lidt bedre og gerne vil have mere plads at springe på. Så også her kan det være en god ide at købe en model, hvor du har mulighed for at tilslutte f.eks. et springboard eller landingmat for på den måde at få mere plads at springe på. Mange af de helt billige Airtracks har ikke den mulighed. Kvaliteten på de billige modeller er heller ikke på samme niveau som de større brands. Dette betyder ringere performance og mindre holdbarhed på Airtracken. Her kan man overveje en med dobbelt rail, som gør at den ikke så nemt går i stykker ved brug uden for.

Brug for lidt ekstra info om Airtracks og gymnastik? Så er her en række resurser inden for sport og fitness med fokus på brugen af air tracks.

Sport og gymnastik træning
Mere motion med en Airtrack
Løb og gymnastik – hvad er bedst?
Lær mere om gymnastiktræning hjemme
Hvilke biler skal du bruge til sport
Løbetræning – sådan kommer du i gang

Det var alt for denne gang, som du kan se, så er det bestemt muligt at træne gymnastik hjemme – Det kræver blot en god gymnastikmåtte som f.eks. en Airtrack trainer.