Er gymnastik en god sport at dyrke?

Både børn og voksne har gavn af at dyrke lidt gymnastik. I sport som her i 2022 er i hård konkurrence med mange andre mere moderne sportsgene. I dag ser vi lidt nærmere på lille udsnit af de faktiske fordele som er ved ved gymnastikaktiviteter. Da gymnastik typisk dyrkes af børn og unge er det også dem vi tager udgangspunkt i. Mange af fordelene ved gymnastikken er ikke direkte relateret til at lære gymnastikfærdigheder, men vigtigere udviklingsområder som vil hjælpe dit barn til at blive en bedre elev og ung voksen. Gymnastik træning handler ikke kun om at skabe gymnaster. Der er så mange flere vigtige områder at overveje. alle børn og unge, uanset evner, bør blive i gymnastikken i 3 – 5 år, hvis ikke længere, for at få det fulde udbytte af det, gymnastikken har at lære dem.

Selvtillid

Gennem udfordringen med at lære gymnastikfærdigheder får eleverne selvtillid for hvert skridt, de tager. At lave færdigheder på bjælkerne og stængerne hjælper dem med at få tillid til deres egne evner. Denne forbedrede selvtillid vil overføres til andre områder af deres liv, herunder skolen.

Læs mere om: Hvad er god gymnastik træning?

Samordning

Gymnastikundervisning hjælper med at udvikle bedre koordination og kropsbevægelse. For det lille barn kommer en stor del af deres selvtillid fra, hvor koordinerede de er, fordi deres “verden” er så fysisk snarere end mental. Gymnastik forbedrer koordinationen.

Ikke alle behøver at være top atleter

Nogle børn har ikke evnerne til at være en top atlet i nogen sportsgren. Men i gymnastikken kan vi styre deres fremskridt og udfordringer. Børn, der er lidt svagere, lidt overvægtige og/eller lidt mindre fleksible, kan alle få succes hos nogle af de mange forrygende, omsorgsfulde gymnastiklærere. Alle barn kan have gavn af gymnastik. En stor del af den gymnastik der trænes i dag forgår på de populære Airtrack gymnastikmåtter. Noget som gør det endnu sjovere at dyrke gymnastik.

Hvorfor dyrke Yoga og Gymnastik?

God arbejdsmoral

Gymnastik er en hård sport. Det bedste ved det er, at børnene skal gøre sig fortjent til færdighederne. Vi kan bare ikke give dem til dem. Dette hårde arbejde viser dem, at jo mere de arbejder, jo mere lærer de og jo bedre bliver det. Dette er en vigtig lektie både inden for træning, men også inden for livet generelt.

Fleksibilitet

Deltagelse i gymnastik hjælper atleterne med at blive mere fleksible. håndboldspillere, basketballspillere, fodboldspillere og alle andre sportsgrene har brug for mere fleksible atleter. Gymnastik opbygger fleksibilitet bedre end nogen anden sport (måske med undtagelse af Yoga). Fleksibilitet hjælper også med at begrænse skader.

Disciplin

Disciplin er så vigtig i dag. Vi har regler i gymnastiktimerne, og lærerne betragter disse regler som værende meget vigtige. Jo mere disciplin børnene får i dag, jo bedre vil de have det. Gymnastiktimer er et meget kontrolleret miljø. Dette er meget nyttigt for barnet.

Sociale færdigheder

Specielt for de yngre giver gymnastikken de små en ugentlig chance for at lære om sociale færdigheder som at lytte og følge anvisninger, skiftes til, være stille, respektere andre og meget mere. Gymnastiklærerne arbejder hårdt på at opbygge sociale færdigheder sammen med deres elever, fordi de er så vigtige i andre aspekter af de smås liv.

Læs mere om Køb af fitnessudstyr online

Høflighed og god opførsel

Det at komme på et gymnastik hold eller i en gymnastik forening er med til at fremhæver høflighed i undervisningen som måden at behandle andre på. Læreren er høflig over for eleverne, og eleverne forventes at gøre det samme over for lærerne og deres klassekammerater. Jo mere børnene udsættes for “høflighed”, jo bedre.

Større sundhed og mere fit

I denne verden med mange overvægtige børn er fitness rigtig vigtig for vores børns nuværende og fremtidige helbred. Gymnastiktimer er fulde af aktiviteter, der vil gøre dit barn mere fit og hjælpe med at holde dem sunde. Du har dem det rigtige sted, hvis fitness er vigtigt for dig og din familie.

Overvinde frygt

Nogle dele af gymnastikken er meget udfordrende. Vi synes, det er god træning for alle børn. De skal udfordres. Nøglen er, at vi udfordrer dem med “opnåelige udfordringer”, så de har succes det meste af tiden. At stå over for en udfordring, måske med lidt frygt, og derefter at klare udfordringen er en vidunderlig del af gymnastiktimerne, og det sker hele tiden. Efter blot nogle få måneder med gymnastik, vil dit barn typisk turde mange flere fysiske ting.

Lær at optræde foran mennesker

Hvilken fantastisk, nogle gange overset, fordel ved gymnastik. Gymnastiktimer får eleverne til at udføre deres færdigheder foran andre elever, hvilket hjælper med at undervise i “performance” og gør det lettere at optræde foran andre. Gymnastikelever plejer at være de første på deres skole, der melder sig frivilligt til at gøre ting foran klassen, da de har lært at “præstere”, hvilket vil hjælpe dem gennem hele deres liv.

Beslutsomhed

Gymnastik opbygger beslutsomhed. Nogle gymnastikfærdigheder er svære at mestre, så børnene lærer beslutsomhed at fortsætte med at arbejde hårdt, selv når tingene er hårde. Dette er så vigtig en færdighed at lære.

Styrkeudvikling

At bevæge og løfte deres kroppe under gymnastikaktiviteter hjælper med at opbygge overkroppens styrke såvel som benstyrke. Dette hjælper gymnasten såvel som de elever, der også er i andre sportsgrene. Vil du have et stærkt barn? Du har dem på det rigtige sted.
Gymnastik er en rigtig god træning for hele kroppens muskler.

Det var kort om nogle af de mange fordele som er ved gymnastik, og det korte svar på spørgsmålet, er gymnastik en god sport at dyrke er et stort rungende JA.