Airtrack til hjemmet | Airtrack home

Rigtig mange vælger at købe en Airtrack til hjemmet for at kunne træne lidt gymnastik hjemme enten inden for i boligen eller ude i haven.
Noget som mange aktive børn vil elske at bruge. Derfor har vi over de senere år også set en voldsom stigning i antallet af personer som vælger at købe en airtrack til hjemmetræning eller Airtrack home som de også kaldes.

Airtrack hjemme eller i gymnastik klubben

Men hvad er forskellen lige på en Airtrack til hjemmet og de Airtracks man bruger i gymnastik klubber og sportshaller?
Typisk er det tale om en Airtrack Mini til hjemmetræning. Disse modeller er som regel 2.4 meter lange eller 3 meter lange, da det jo for de fleste kan begynde at blive rigtig svært at få plads til en større model inden for.
En 3 meter model kan dog i mange tilfælde godt lige klemmes ind i stuen, i gangen eller i kælderen. Selv en 3 meter model kan være rigtig god til at træne enkeltstående spring på og holde formen ved lige. Ofte er det jo alligevel lidt begrænset hvad du kan lave af sammensatte spring inden for i hjemmet.
Disse mini Airtracks er rigtig gode til at lære og træne enkeltstående spring på som hvordan du laver en vejrmølle, en forlander eller baglander og den slags spring. Du kan også vælge at sammensætte flere Airtracks eller ekstra udstyr og lave en hel tumble track inden for eller ude i haven.

Læs også: Airtracks til tumbling

De Air tracks der bruges i gymnastik foreninger, sportshaller og lignende steder er ofte lidt større. Her er de lidt tykkere (typisk omkring 20cm i højden) og de er som regel over 5-6 meter i længden. Nogle endda helt op til 15 meter lange.
Disse modeller er rigtig gode til at lave forskellige kombinationer af spring på samt forskellige spring serier. Dette er som regel lidt sjovere end blot at træne enkeltstående spring, men det kræver jo at du udføre disse spring i første omgang, og lige præcis til dette er de mindre Airtracks til hjemmet rigtig gode.

Airtrack til hjemmetræning

Fordelen ved at have din egen Air track i hjemmet er at du har mulighed for nemt at træne de forskellige spring uden at skulle ned i gymnastik klubben. Den kan f.eks. være inde på værelset hvis du har pladsen, og så kan du træne alle din favorit spring lige når det passer dig. Noget som rigtig mange unge piger og drenge benytter sig af.

Læs også: Derfor er en Air track så godt et gymnastik redskab

Træne ude i haven på din Airtrack

Når vejret er til det, så kan du med fordel slæbe Airtracken med ud i haven og træne der. Her er der som regel lidt mere plads, så du har mulighed for at få lidt mere fart på springene og kan bedre øve de sammensatte spring kombinationer.
Føler du at du i takt med du bliver bedre, at Airtracken er lidt for lille, så kan du på nogle modeller som f.eks. dem fra GymPlay købe forskellige former for ekstra udstyr som Springboards, Landingmats osv. som du kan bruge til at forlænge Airtracken med og dermed få lidt mere plads at springe på. Du kan også gøre som rigtig mange vælger at gøre, nemlig at købe 2 små Airtracks og bruge en velcro connector til at sammensætte dem til en lang. Dermed har du en lille model du kan træne på i hjemmet og en “stor” model du kan bruge ude i haven.

Som du kan se, så er der en del fordele ved at købe en Airtrack til hjemmet og ikke kun bruge den store nede i klubben.

Airtracks til hjemmet  - alt om den nye Airtrack home