Airtrack gymnastik måtte for den bedste træning

Hvis du kan lide gymnastik, hvad enten det er som begynder eller på meget højt niveau, så kan en Airtrack gymnastikmåtte være det helt rigtige gymnastik redskab for dig. Men en god Air track måtte, får du både en god sikkerhed hvis du skulle lande forkert, men også ekstra kraft og højde på dine spring, så du nemt kan lave de øvelser som normalt er svære, eller ligefrem umulige for dig at lave på gulvet.
Det gør at spring gymnastik som i forvejen kan være rigtig sjovt, pludselig bliver endnu sjovere og mere spændende. Både for dig som gymnast, men også for de mange tilskuere som nyder sporten.

Har du lyst at se en live Airtrack eller at købe en, kan de fås her hos Danske GymPlay.

GymPlay ApS
Halkjærvej 16A
9200 Aalborg SV
T: +45 71 99 96 95
M:[email protected]
Web: https://gymplay.dk

Fordele ved en Airtrack gymnastik måtte?

Hvis du endnu ikke har hørt om GymPlays Airtracks, så kan jeg fortælle at det i bund og grund er en aflang gymnastikmåtte, lige som den du kender fra idræt eller anden sport. Den store forskel på gymnastikmåtterne, er at en Airtrack er pumpet med luft, hvilket giver ekstra højde og kraft på de spring og øvelse du laver på den.
De er fra typisk 2 til 15 meter i længden, og 10-30 centimer i højden. Jo længere Airtracken bliver jo flere spring kombinationer har du mulighed for at udføre, og jo tykkere den er, jo mere ekstra kraft får du på dine spring.
Til at starte med vælger man den populære Airtrack Mini, som er god til at øve nye spring på, samt den får som regel fint plads inde i hjemmet eller ude i haven. Derefter går mange over til den klassiske Airtrack Trainer, som er et rigtig godt gymnastik redskab til at øve de lidt mere svære spring eller spring kombinationer. F.eks. sammen med en Airtrack incline eller et springboard og en landing mat dertil.
Den ekstra højde du får på dine spring, gør at træning bliver meget sjovere der på. Lidt som når du øver dine spring på en trampolin, dog på en helt anden mere naturlig måde. Ved at bruge en Air Track, vil du meget hurtigere lære de svære spring på grund af den ekstra hjælp gymnastikmåtten her giver. Og du vil kunne udføre kombinationer af spring som du ikke kan lave på en normal måtte eller gulv.
Så er du vil med sport hvor der er far over feltet, og med masser af bevægelse som f.eks. parkour, kampsport eller spring gymnastik, så er en Airtrack et redskab du ikke bør undvære. Du kan f.eks. her læse hvad de inde på The Sports Daily skriver om brugen af denne gymnastikmåtte – Why use airtracks for sports

Hvor skal man købe sin air track?

Du kan finde en hel del firmaer som sælger Airtrack gymnastikmåtter. Eksempelvis GymPlay, Funtrax, Gymnashop, Amazon og mange andre. De kan købes i flere forskellige typer, størrelser, modeller og kvaliteter. Og selvfølgelig til forskellige priser. Selv hælder jeg mest til GymPlay modellen da det er den originale model her i Danmark, og kvaliteten ikke kan kritiseres. Det skal dog siges jeg ikke har prøvet alle mærkerne, men jeg har prøvet flere forskellige inklusiv de helt billige kinesiske modeller, som jeg kun kan anbefale at man går langt uden om.
Jeg har igennem de sidste cirka 10 dyrker en del forskellige sport og især gymnastik, og i en stor del af træningen de sidste par år har en Airtrack indgået. Derfor har jeg også haft mulighed for at afprøve forskellige typer af Airtracks og lignende redskaber. Har du selv fået mod på at se dig om efter en Airtrack, så er det bare at gå ind på din standard søgemaskine og søge efter Køb Airtrack eller lignende søgeudtryk og se hvad du kan få af forskellige muligheder. Find så en som passer til den stil du er ude efter og ligger inden for dit budget. Et god tip er dog at ikke købe alt for billigt, da mange af de billige Airtracks bestemt ikke har same kvalitet og levetid som en god model.

hvordan du vælger den bedste airtrack til haven?

Hvad er levetiden på Airtracks gymnastikmåtter?

Køber man en gymnastikmåtte i god kvalitet, og behandler man den ordentligt, så har man et gymnastik redskab som nemt kan holde i mange år. Jeg har stadig min første Airtrack jeg købte i USA for snart 12 år siden, og den virker glimrende endnu. Der er dog stor forskel på hvor god den er at bruge, sammenlignet med nogle af de mere moderne modeller.

Hvis du køber en Airtrack i en fornuftig kvalitet, og passer du godt på den, så har du et godt solidt gymnastik redskab i mange år fremover. Den Airtrack jeg købte i USA for over 10 år siden, virker stadig rigtig godt, selvom den efter er blevet lidt slidt. Man kan dog godt mærke at der er sket en del med udviklingen inden for Airtracks over de 10 år. Jeg kan tydelig mærke forskel på min gamle model og nogle af de helt nye som den populære H15 Airtrack Talent Trainer fra GymPlay.

Jeg syntes selv det er en rigtig god og sjov måde at dyrke sport på, især hvis man i forvejen er lidt glad for spring gymnastik, så kan det kun anbefales at du tager ud og prøver en Airtrack. F.eks. hos Jump IT eller den lokale gymnastik forening. Selv en af de helt billige Airtracks er gode til at lære nye spring på. Blot et 10% ekstra boost på dine spring er med til at gøre dem betydelig nemmere at lære.